Jera Solutions maakt gebruik van cookies.
Jera Solutions maakt gebruik van cookies.

MONTAGE & TECHNIEK

  

Jera Deck gevelprofielen en dakbeschot profielen is snel en eenvoudig te monteren. Hiervoor verzekeren wij u een eenvoudig en gemakkelijk te begrijpen montage-instructie. Door montage met verzonken schroef in de profielen voorkomt u onhandig gebruik van profiel klauwen of klemmen om de profielen fixeren.

Bij Jera Deck zijn de schroefkoppen bedekt en daarom niet zichtbaar na montage.

1. Installatie van de onderbouw van de kunststof panelen

Bevestig de houten latten (ongeveer 50 x 25 mm) tegen de richting van de kunststof panelen op de volgende afstanden:

Gefolieerde profielen buitenzijde: max. 30 cm
Gefolieerde profielen binnenzijde: max. 50 cm
Niet-gefolieerde profielen binnen en buiten: max. 50 cm

Zorg ervoor dat de houten latten in vochtige en natte ruimten geïmpregneerd zijn in verband met het vochtgehalte. Oneffenheden in wanden en plafonds moeten worden weggewerkt. Ook maatregelen nemen dat er voldoende ventilatie in buitengevels is, zodat de lucht achter de gemonteerde Jera Deck profielen altijd kan circuleren. Hiervoor adviseren wij u om de daarvoor bestemde ventilatie profielen gebruiken. Indien bestaande dakbekisting zich niet in direct zonlicht bevindt, dan kunt u de Jera Deck profielen direct op de betreffende spanten aanbrengen met een interval van ongeveer 50 tot 60 cm.

2. Bevestigen van de buitenste eindprofielen

Schroef de eindprofielen rondom met de uiteinden van de daklatten. Het langere been van het eindprofiel dient als een oppervlak voor de schroefverbinding.

Tip: voor versteksnedes wordt aanbevolen de eindprofielen door te zagen vóór het zagen door bijvoorbeeld een restant van de Jera Deck-panelen te versterken. Zo krijg je altijd een zuivere snede.

Opgelet: om een voldoende ventilatie aan de achterkant voor buitengevels te garanderen, wordt aanbevolen dat de eindprofielen aan de zijkanten van de houten latten niet op dezelfde hoogte worden geïnstalleerd, maar op een afstand van ongeveer 15 mm van het metselwerk of om de dakconstructie te bevestigen. De lucht kan dan achter de bekledingsprofielen stromen en u vermijdt hierdoor een warmteaccumulatie en daardoor een mogelijke vervorming van de profielen..

3. Verlenging van het Jera Deck-paneel door middel van verbindingsprofielen

Om dit te doen, dan kunt u gebruik maken van onze Jera Deck verbindingsprofielen, die u ook kunt schroeven met de langere been lengtes op de onderbouw. De verbindingsprofielen zijn ook geschikt voor aansluitingen zoals bijvoorbeeld bij het leggen in "visgraat" of combinatie daarvan met Jera Deck paneelprofiel types (V0 en V1 profiel).

Let op: Zorg ervoor dat u een strekkende afstand van ongeveer 10 mm tussen paneel einde en het midden van het verbindingsprofiel behoudt!

4. Lambrisering van binnen- en buitenhoeken gebruik makend van diverse hoekprofielen

Het variabele hoekprofiel wordt gebruikt voor het bekleden van wanden en plafonds met binnen- en buitenhoeken. De profielen kunnen worden gebogen tot 90 ° naar binnen en naar buiten onder een hoek en dus perfect passen bij de respectievelijke verhoudingen. Voor bevestiging aan de onderconstructie wordt de langere beenlengtes van de profielen gebruikt om in te schroeven.

Let op: Zorg ervoor dat u een strekkende afstand van ongeveer 10 mm behoud tussen paneeleind en  stopkant van de variabele hoek profiel!

5. Het zagen van Jera Deck panelen

Jera Deck panelen kunnen het best worden gezaagd met een cirkelzaag. Hiervoor heeft u een zaagblad nodig met zeer fijne zaagtanden (geen hout zaagblad). De juiste lengte afmeting van de kunststof panelen wordt berekend uit de afstand tussen de buitenste achterhoek van een sluitprofiel en de voorhoek van het tegenoverliggende afsluitprofiel.  Bij plaatsing van randdelen Jera Deck gevelprofielen, moet men altijd een strekkende afstand van 10 mm behouden van de uiteinden van de panelen tot aan het metselwerk.

6. Montage Jera Deck panelen

Schuif het eerste paneel met de veer longitudinaal in de overeenkomstige sluitprofiel, en breng het profiel tussen twee tegengestelde eindprofielen. Schroef het paneel met deze juiste schroef voorzichtig op de respectievelijke onderbouw van houten dakpanlatten.

Wij adviseren onze gegalvaniseerde stalen schroeven 3 mm x 25 mm te gebruiken!
Volg deze procedure op voor de andere Jera Deck panelen door deze rook espectievelijk te plaatsen in de groef van het voorgaande profiel, en deze vast te schroeven op de panlatten.

Opmerking: Voor buiten gevelbekleding moet altijd de installatie worden gestart aan de bovenzijde! Hierdoor voorkomt men er waterresten in de groeven achterblijven die door bevriezing schade aan de bekleding kunnen toebrengen!

7. Inbrengen van de laatste panelen

Het laatste Jera Deck-paneel wordt eerst helemaal in het bijbehorende eindprofiel gestoken en moet dan worden bevestigd nadat het weer in de groef van het vorige profiel is geplaatst. Meet de vereiste breedte (uiteinde van de veer tot het uiterste uiteinde van het eindprofiel) van het paneel en snijd het in de lengte af met een hand- of decoupeerzaag (fijn zaagblad).

Optioneel kan het laatste paneel opnieuw aan de onderconstructie worden bevestigd door het te bevestigen met onze 4 mm x 45 mm gevelschroeven. Buig hiervoor het bovenbeen van het eindprofiel iets naar boven en schroef het dan diagonaal door het paneel in de onderste balk.

8. Belangrijke opmerkingen

  • Jera Deck-profielen moeten vóór verwerking worden gecontroleerd op mogelijke schade!
  • Zorg ervoor dat de afgedrukte foto's van de foliedecors met regelmatige tussenpozen van ongeveer 1,20 meter langs de respectievelijke profielkijklengten worden herhaald! Daarom kan het visuele uiterlijk van het geïnstalleerde totale gebied al worden waargenomen tijdens de assemblagewerkzaamheden en moeten de profielen mogelijk offset worden gemonteerd.

KLACHTEN KUNNEN NA DE ASSEMBLAGE NIET WORDEN INGEDIEND!

Bewaar losse DEKORA-profielen nooit in direct zonlicht! Er is een risico van vervorming als gevolg van verhoogde warmte, vooral bij donkere decors, zolang de plastic panelen niet zijn gemonteerd!

De beschermfolie op de Jera Deck-profielen moet onmiddellijk na de montage van de profielen worden verwijderd!

Het reinigen van Jera Deck-profielen kan worden uitgevoerd met in de handel verkrijgbare milde reinigingsmiddelen. Gebruik nooit schoonmaakmiddelen op basis van oplosmiddelen of schuurmiddelen! Plastic zaagsel kan na installatie het best met normaal water worden verwijderd.

De 10-jarige garantie voor Jera Deck-bekledingsprofielen geldt alleen in combinatie met de verplichte naleving van de bovengenoemde richtlijnen!

MONTAGEVIDEO'S

  
Montagehandleiding - Jeratrim 95
Montagehandleiding - Jeradeck 250
Copyright © Jera Solutions 2018 - Algemene Voorwaarden - Privacy Policy